Ravioli sörmártásban

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl barna sör
40 dkg kicsontozott rostélyos
1 adag frissen gyúrt tészta
2 szem borókabogyó
1 kisebb fahéj
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál paradicsompüré
8 dkg reszelt parmezán sajt
2 gerezd fokhagyma
2 kisebb szál sárgarépa
10 dkg zellergumó
2 fej hagyma
2 db tojás
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kisebb kockákra vágott sárgarépát, zellergumót és hagymát, a félbevágott fokhagymát, a fahéjrudat, a borókabogyót és a borsot tálba tesszük. Felöntjük a barna sörrel és belefektetjük a húst. Letakarva, hűvös helyen 12 órán át pácoljuk.

2. Összegyúrjuk a tésztát. Cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 120 percig pihentetjük.

3. A húst kivesszük a pácból, megtöröljük, majd megforrósított olajon minden oldalon megpirítjuk. Felöntjük a páccal, belekeverjük a paradicsompürét és megsózzuk. Fedő alatt megpároljuk (kb. 120 perc).

4. A húst kivesszük a zöldséges léből, és amikor kihűlt, robotgépbe tesszük. Sima krémmé keverjük. Tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a reszelt parmezán sajtot. Sóval, borssal ízesítjük. A húspépet hűtőszekrénybe tesszük.

5. A tésztát lisztezett deszkán 1 mm vastagra kinyújtjuk, majd 6 cm-es átmérőjű pohárral vagy pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle. A tésztakörök közepébe 1-1 teáskanál tölteléket halmozunk. Ráfektetünk egy üres tésztát, a széleket szorosan összenyomkodjuk.

6. A kész raviolit enyhén lisztezett ruhán szétterítve szikkadni hagyjuk.

7. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. A zöldséges-sörös folyadékot megmelegítjük.

8. A tésztát leszűrjük, és előmelegített tálba tesszük. Ráöntjük a mártást. Reszelt parmezán sajttal meghintve kínáljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Frissen gyúrt tészta

Frissen gyúrt tészta
20 dkg finomliszt
1 evőkanál olívaolaj
2 db kissé felvert tojás
1 csipet

1. A tésztához keverőtálba szitáljuk a lisztet. beletesszük a sót, a tojást meg az olajat, és robotgéppel addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll.

2. Kissé belisztezett felületen simára gyúrjuk.

3. Letakarva legalább fél órát pihentetjük, majd az adott recept szerint dolgozunk tovább.

Ravioli sörmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 609 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Ravioli sörmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
hírlevél