Hókifli

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: derelyevágó, gyúródeszka, nyújtófa, sütő, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, gyúrás, nyújtás, sütés, töltés

Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg baracklekvár
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom
3 dkg élesztő
1 dl tej
50 dkg liszt
2 dl tejföl
1 csapott kávéskanál kristálycukor
25 dkg margarin
vagy
20 dkg zsír
Elkészítés:

A lisztet zsírral összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tejben cukorral kelesztett élesztőt, a tejfölt és a citrom héját.

Az anyagokat összedolgozzuk és 5 cipóba osztjuk. A cipókat egyenként 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, körülbelül 8x8 cm nagyságú négyzetekre vágjuk, azokat barackízzel megtöltjük és kiflikké formáljuk.

A tepsire rakott kifliket forró sütőbe tesszük, de lassú tűzön sütjük.

Még forrón vaníliás cukorral ízesített porcukorban megforgatjuk, frissen tálaljuk.

Hozzászólás beküldése:

Hókifli
Hókifli
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Baráthné Molnár Éva Baráthné Molnár Éva
beküldő