Orsótészta hagymás spenótmártásban

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Orsótészta hagymás spenótmártásban
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 fej kockára vágott hagyma
100 dkg friss paraj
50 dkg orsótészta
2 evőkanál forró víz
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál sós lében eltett kapribogyó
6 dkg karikára vágott fekete olajbogyó
2 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
½ csokor friss, apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A kockára vágott hagymát 2 evőkanál megforrósított olajon üvegesre pároljuk.

2. Hozzáadjuk a villával szétnyomott szardellafilét és a leöblített kapribogyót. Belekeverünk 2 evőkanál forró vizet. Fedő alatt 10 percig pároljuk.

3. A megtisztított parajleveleket forrásban lévő vízben 2 percig főzzük. Leszűrjük, a nedvességet kinyomjuk belőle, majd felaprítjuk.

4. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

5. Közben a maradék, olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a spenótot. Jól összekeverjük.

6. A tésztát leszűrjük és belekeverjük a mártásba. Hozzáadjuk a fokhagymás parajt, a karikára vágott fekete olajbogyót és összemelegítjük. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Orsótészta hagymás spenótmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 686 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Orsótészta hagymás spenótmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
tippek, fortélyok