Sajtos burgonya csőben sütve

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajtos burgonya csőben sütve
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg hámozott, vékonyra szeletelt burgonya
20 dkg reszelt gruyere sajt
1 nagy gerezd félbevágott fokhagyma
2 és fél dl zsíros tejszín
ízlés szerint frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A kenéshez:
igény szerint vaj
A tetejére:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A nem szétfövő burgonyát szeletekre vágjuk és egy tál hideg vízben 5 percig áztatjuk, majd jól lecsepegtetjük.

2. Közben egy ovális gratinforma vagy tűzálló tál alját és oldalát a fokhagyma vágott felével erőteljesen bedörzsöljük, majd az oldalát vékonyan kikenjük vajjal.

3. A burgonyaszeleteket tálba tesszük, ráöntjük a tejszínt, majd ízlés szerint meghintjük szerecsen-dióval, sóval és borssal. Alaposan összeforgatjuk, majd a tejszínes burgonyát áttesszük a sütőedénybe, és a tálban maradt tejszínt is rálocsoljuk.

4. A tetejét megszórjuk a finomra reszelt sajttal és néhány vajdarabkával. A sütőedényt sütőlemezre téve 190 °C-ra előmelegített sütőbe helyezzük, és az ételt 60-80 percig sütjük - akkor jó, ha a burgonya puha, a tetején pedig az aranybarnára pirult sajt bugyog. A sütőből kivéve 2 percig pihentetjük, majd a sütőedényben tálaljuk.

Sajtos burgonya csőben sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1008 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Sajtos burgonya csőben sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
pinterest