Sajtkrémtortácskák málnaöntettel

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sajtkrémtortácskák málnaöntettel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg friss sajt
5 dkg porcukor
2 dl tejszín
igény szerint víz
igény szerint jégkocka
A díszítéshez:
ízlés szerint málna
ízlés szerint mentalevél
Az öntethez:
40 dkg málna
8 dkg porcukor
néhány csepp citromlé

Elkészítés:

1. Négy kerek, kb. 9 cm átmérőjű tortaformácskát konyhai muszlinnal kibélelünk úgy, hogy az anyag jól túllógjon a felső peremen. A tejszínt keverőtálba öntjük, ezt egy nagyobb, jégkockákkal és kevés vízzel töltött tálba állítjuk, majd a tejszínt olyan keménységűre verjük, hogy megmaradjon benne a habverő nyoma, a hab azonban még tudjon mozogni, miközben a tálat ide-oda forgatjuk. Hozzáadjuk a friss sajtot, és az egészet krémes állagúra verjük. Belekeverjük a porcukrot, és a tortaformákban a krémet elosztjuk. A túllógó konyhai muszlint ráhajtjuk, és legalább 1 órára hideg helyre tesszük.

2. A málnaöntethez a gyümölcsöt konyhai robotgéppel vagy mixerrel pürésítjük, ízlés szerinti cukrot és citromlevet adunk hozzá, majd finom szitán átnyomjuk, hogy az apró gyümölcsmagokat eltávolítsuk. Ha sötétpiros öntetet szeretnénk, akkor nem szabad a pürét túl sokáig mixelni, mert túl sok levegő kerül bele, és ettől a málna élénk színe elhalványul.

3. A konyhai muszlint lehajtjuk, és a krémet óvatosan desszertes tányérokra borítjuk. A formákat és a muszlint eltávolítjuk. Mindegyik tortácskát kevés málnaöntettel körbeöntve, mentalevelekkel és friss málnaszemekkel díszítve tálaljuk.

A desszert akkor lesz különösen könnyű és finom, ha csökkentett zsírtartalmú friss sajtot használunk hozzá.
Ez az egyszerű, de pompás angers-i és saumuri édesség málnaöntettel készül, de friss málnával az igazi. Porcukor nélkül, friss tejszínnel kínálják.
Sajtkrémtortácskák málnaöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 595 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Amilyen sokszínű a francia táj, ugyanolyan a francia konyha is. A laktató elzászi specialitásoktól a mediterrán konyháig megtalálható benne szinte minden. Ebben a kis kötetben ínycsiklandó regionális ételeket talál, amilyen... bővebben...
Sajtkrémtortácskák málnaöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Amilyen sokszínű a francia táj, ugyanolyan a francia konyha is. A laktató elzászi specialitásoktól a mediterrán konyháig megtalálható benne szinte minden. Ebben a kis kötetben ínycsiklandó regionális ételeket talál, amilyen... bővebben...
vegetáriánus ételek