Csirke vadász módra

Pollo cacciatore

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirke vadász módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
180 dkg darabolt csirke
10 dkg szeletelt gomba
40 dkg konzerv paradicsom
½ kiskanál szárított oregánó
½ kiskanál szárított rozmaring
2 evőkanál olívaolaj
2 fej karikára vágott vöröshagyma
1 gerezd tört fokhagyma
1 db kimagozott, szeletelt zöldpaprika
3 evőkanál paradicsompüré
1 ¾ dl fehérbor
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkét 8 darabra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és 5 percig állni hagyjuk. Az olajat teflonserpenyőben megforrósítjuk, a húsdarabokat belerakjuk, és körös-körül szép pirosra sütjük. A serpenyőből kivéve félretesszük.

2. A hagymát a pecsenye levében 5 percig pároljuk, majd a fokhagymát, a gombát és a paprikát hozzáadva 3-4 percig a tűzön hagyjuk, hogy kissé megpiruljon. A paradicsompürével 1-2 percig sűrítjük, majd a borral felengedve a paradicsomot is belekeverjük. Rozmaringgal, oregánóval fűszerezzük, a csirkét a serpenyőbe visszarakjuk, hogy kissé megpiruljon, és utánaízesítjük. Időnként megkeverve kb. 20 perc alatt puhára pároljuk, de vigyázzunk, nehogy odakapjon.

3. Ha a csirke megpuhult, tálra szedjük. Ha a beleszúrt villával nem elég puhának érezzük, még lefedve kb. 10 percig takaréklángon a tűzön hagyjuk. Ha a leve túl hígnak tűnne, fedő nélkül, kevergetve, most már erősebb lángon még kb. 5 percig forraljuk, megkóstoljuk, és eszerint utánaízesítjük, kissé besűrítjük, majd a csirkére öntve azonnal tálaljuk.

A gomba, a paprika és a hagyma, no meg a zöldfűszerek teszik varázslatossá a húst beborító paradicsommártást
Itáliában "pollo cacciatoré"-nak nevezik, és egyike a leghíresebb olasz csirkeételeknek.
Csirke vadász módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1803 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a... bővebben...
Csirke vadász módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a... bővebben...
könyvek