Sült hagyma

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: alufólia, grillrács, kés, reszelő, sütő, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, pirítás, reszelés, gyalulás, sütés

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 nagy hámozott vöröshagyma
20 dkg frissen reszelt cheddar sajt
3 evőkanál olívaolaj
6 dkg vaj
2 teáskanál friss kakukkfű
ízlés szerint bors
ízlés szerint
Elkészítés:

1. A vöröshagymafejeket kereszt alakban, felülről lefelé haladva, majdnem az aljukig bevágjuk, vigyázzunk, hogy ne vágjuk szét. Grilltepsibe állítjuk, és meglocsoljuk az olívaolajjal.

2. A vágásokba kevés vajat teszünk. Megszórjuk kakukkfűvel, sóval, borssal. Letakarjuk alufóliával, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.

3. A tepsit kivesszük a sütőből, és levesszük az alufóliát. A hagymákat a kisült levükkel meglocsoljuk, majd visszatesszük a sütőbe, és fólia nélkül, további 15 perc alatt barnára pirítjuk.

4. A megsült hagymákat meghintjük reszelt sajttal, és néhány percre visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon. Azonnal tálaljuk.

Hozzászólás beküldése:

Sült hagyma
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...