Grillezett kacsa

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, grillező, grillrács, kenőecset, kés, keverőtál, műanyagfólia, reszelő
Eljárások: grillezés, hámozás, kikeverés, pácolás, reszelés, gyalulás, zúzás

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db kacsamell
1 teáskanál fűszerkeverék
1 darabka frissen reszelt gyömbér
3 gerezd zúzott fokhagyma
másfél dl világos szójaszósz
5 evőkanál nádcukor
1 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
A díszítéshez:
1 ág friss koriander
Elkészítés:

1. A pác elkészítéséhez jól összekeverjük a fokhagymát, szójaszószt, cukrot, a kb. 2,5 cm-es darabka lereszelt gyömbért, az aprított koriandert és az ötfűszerkeveréket egy kis tálban (1. kép).

2. A kacsamelleket lapostálba tesszük, és ráöntjük a páclevet (2. kép). A kacsamellet óvatosan megfordítjuk, hogy mindkét oldalát teljesen bevonja a pác.

3. A tálkát műanyag fóliával befedjük (3. kép), és 1-6 órán át pácoljuk benne a kacsát, közben egyszer-kétszer megfordítjuk, hogy a pác jól átjárja.

4. A kacsát kivesszük a pácléből, amit félreteszünk a kenegetéshez.

5. Forró faszénparázs fölött 20-30 percig grillezzük a kacsát, gyakran forgatjuk, és kenegetjük a páccal.

6. A kacsamellet szeletekre vágjuk, és előmelegített tányérokra tesszük. Egy friss korianderággal körítve tálaljuk.

Hozzászólás beküldése:

Grillezett kacsa
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása

Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...