Vöröslencse-saláta kecskesajttal

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, kés, keverőtál, reszelő, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, hevítés, kikeverés, pirítás, reszelés, gyalulás, zúzás

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg lágy kecskesajt
4 evőkanál görög joghurt
1 teáskanál mogyoróolaj
20 dkg bébispenót
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 db frissen reszelt gyömbér
2 teáskanál római kömény
7 és fél dl zöldségalaplé
2 evőkanál friss, finomra vágott mentalevél
2 evőkanál friss, finomra vágott korianderzöld
2 fej vékonyra szeletelt lilahagyma
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
1 db negyedekre vágott citrom
Elkészítés:

1. Egy serpenyőben közepes lángon felhevítünk 1 evőkanál olívaolajat, és a fokhagymát a gyömbérrel meg a rómaikömény maggal, állandóan kevergetve, 2 percig pirítjuk.

2. Belekeverjük a lencsét, apránként hozzáadjuk az alaplét, egyszerre csak egy merőkanálnyit, és állandóan kevergetve megvárjuk, hogy a lencse teljesen magába szívja. Az egész kb. 20 percig tart. A tűzről levéve a lencséhez keverjük a zöldfűszereket.

3. Közepes lángon felhevítjük a maradék olívaolajat, és a lila hagymát állandóan kevergetve sütjük kb. 10 percig, amíg megpuhul és enyhén megpirul.

4. A spenótleveleket beleforgatjuk a mogyoróolajba, és szétosztjuk 4 tányérra.

5. A kecskesajtot összekeverjük a joghurttal egy kis tálban, és megborsozzuk.

6. A lencsét elosztjuk a tányérokon, a tetejére tesszük a lilahagyma-karikákat és a joghurtos kecskesajtot. Citromgerezdekkel díszítjük, és pirított rozskenyérrel tálaljuk.

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Hozzászólás beküldése:

Vöröslencse-saláta kecskesajttal
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...