Csirkecomb ecetben

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkecomb ecetben
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db csirkecomb
2 és fél dl fehérborecet
vagy
2 és fél dl vörösborecet
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
3 dkg vaj
4 szem apróra vágott mogyoróhagyma
másfél dl csirkealaplé
¼ evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál napraforgóolaj
vagy
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
ízlés szerint apróra vágott, friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. Jól záró fedővel rendelkező párolóedényben vagy serpenyőben felhevítjük a vajat az olajjal. A mogyoróhagymát és a fokhagymát - folytonosan kevergetve - 3 perc alatt üvegesre pirítjuk benne, majd kiszedjük az edényből, és félretesszük.

2. A csirkedarabokat meghintjük sóval és borssal, majd a bőrös oldalukkal lefelé a serpenyőbe tesszük, és 3-5 perc alatt aranybarnára sütjük - szükség esetén több adagban, hogy ne legyen egyszerre túl sok a serpenyőben. Megfordítjuk a húsokat, és a másik oldalukat is barnára pirítjuk - szükség esetén még egy kis vajat teszünk az edénybe.

3. A megpirult húsdarabokat kivesszük a serpenyőből, és félretesszük. Leöntjük a zsírt a tetejéről, majd az edénybe öntjük az ecetet és az alaplét. Felforraljuk, közben az edény aljára tapadt darabkákat fellazítjuk. Takaréklángon belekeverjük a paradicsompürét, majd visszatesszük a csirkedarabokat.

4. Az edényt szorosan lefedjük, és a húst 40-45 perc alatt puhára főzzük - akkor jó, ha a hús legvastagabb részébe beleszúrva áttetsző húslé folyik ki belőle. Megkóstoljuk, és szükség esetén még sóval, borssal ízesítjük A csirkehúst tányérokra szedjük, és petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Csirkecomb ecetben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 607 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Csirkecomb ecetben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
bevásárlólista