Linguine csípős paradicsommártással

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Linguine csípős paradicsommártással
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg friss, hámozott paradicsom
50 dkg linguine
ízlés szerint szárított őrölt cseresznyepaprika
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 üveg sós lében eltett kapribogyó
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, majd félbe vagy negyedbe vágjuk. Besózzuk, és negyed órát állni hagyjuk.

2. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük az aszalt paradicsomot. 1 percig kevergetve pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a lecsöpögtetett kapribogyót és a friss paradicsomot. Sóval és darált szárított cseresznyepaprikával ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon 20 percig főzzük.

4. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

5. A tésztát leszűrjük, belekeverjük a mártásba és forrón tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Linguine csípős paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 611 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Linguine csípős paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
van itthon