Sárgarépapüré

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető olcsó
Sárgarépapüré
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
90 dkg vékonyra szeletelt sárgarépa
8 dkg vaj
vagy
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. Egy nagy serpenyőbe vajat rakunk, és a tűzre tesszük. A répát az olvasztott vajba forgatjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és zsírpapírral vagy alufóliával lefedve, kis lángon jó puhára pároljuk. Akkor jó, ha a répa kissé meg is pirul.

2. 15 perc múlva megvizsgáljuk, és ha villával összetörhető, a fedőt levesszük. Szárazra pároljuk, majd langyosra hűtve turmixoljuk. Az edénybe visszatöltve megforrósítjuk, utánaízesítjük.

3. Két evőkanállal gömbbé formázva rakjuk egy kis tálba. Díszíthetjük rozmaringszállal, esetleg petrezselyemmel is.

A maradék sárgarépapürét legkönnyebben mikrohullámú készülékben melegíthetjük fel újra.
Ajánlatos a répát nagyon vékonyra szeletelni hozzá, így hamar megpuhul.
Sárgarépapüré
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5657 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Zöldségek Zöldségek
(Vince Kiadó, 2007)

A megszokott köreteken kívül szánjunk más szerepet is a zöldségeknek! Hiszen a felhasználható alapanyagok listája igazán impozáns, hogy csak néhányat soroljunk: cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, zöldbab, spárga, zeller. S... bővebben...
Sárgarépapüré
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Zöldségek Zöldségek
(Vince Kiadó, 2007)

A megszokott köreteken kívül szánjunk más szerepet is a zöldségeknek! Hiszen a felhasználható alapanyagok listája igazán impozáns, hogy csak néhányat soroljunk: cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, zöldbab, spárga, zeller. S... bővebben...
hírlevél