Grillcsirke meleg aiolival

| Kakukkfüves grillezett csirkecomb receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Grillcsirke meleg aiolival
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb negyedelt csirke
2 kávéskanál szárított kakukkfű
2 evőkanál olaj
2 evőkanál citromlé
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint zöldsaláta
igény szerint citromkarika
Az aiolihoz:
2 evőkanál forró víz
2 kávéskanál citromlé
5 gerezd zúzott fokhagyma
1 és ⅓ dl olívaolaj
1 és ⅓ dl napraforgóolaj

Elkészítés:

1. A negyed csirkéket tűvel több helyen megszurkáljuk (1. kép) és egy lapos tálba fektetjük.

2. Összekeverjük az olajat, a citromlét, a kakukkfüvet, a sót meg a borsot. A húsra öntjük (2. kép) és ebben a pácban érleljük 120 percen át.

3. Az aiolihoz krémszerűre keverjük a fokhagymát egy csipet sóval, és jól összedolgozzuk a tojássárgájával (3. kép). Erőteljes kevergetéssel lassan hozzáadagoljuk az egész olajat, míg a mártás selymesen simára nem sűrűsödik. Belekeverjük a citromlevet, megborsozzuk és meleg helyre tesszük.

4. A csirkedarabokat 25-30 percig sütjük az előmelegített grillsütőben. Időnként megkenjük a páccal és megfordítjuk, hogy egyenletesen süljenek át. A húst végül tálra tesszük.

5. Az aiolit habosra keverjük a forró vízzel. A húst az aiolival, salátával és citromkarikákkal tálaljuk.

Grillcsirke meleg aiolival Grillcsirke meleg aiolival Grillcsirke meleg aiolival
Több levet ad a citrom, ha egy pillanatra mikróba vagy meleg sütőbe tesszük.
Ha gyorsan akarunk aiolit készíteni, forró vízfürdő felett dolgozzuk össze a fokhagymát 3 dl kész majonézzel. Közvetlenül tálalás előtt keverjünk hozzá 2-3 evőkanál forró vizet.
Grillcsirke meleg aiolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 594 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Grillcsirke meleg aiolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
facebook