Szezámmagos csicseriborsófánk fokhagymás olívamártással

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 55 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szezámmagos csicseriborsófánk fokhagymás olívamártással
Adag: 20 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 dkg szezámmag
¾ dl olívaolaj
2 db tojás
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
A fokhagymás olívamártáshoz:
½ fej hámozott fokhagyma
2 dl tej
10 dkg kimagozott, összevágott fekete olívabogyó
2 dkg vaj
1 fej kis méretű, összevágott vöröshagyma
½ dl tejszín
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A sütéshez:
olaj
A tálaláshoz:
1 csokor összevágott petrezselyem
vagy
1 csokor összevágott, levélkékre szedett koriander

Elkészítés:

1. A borsót 30 percig meleg vízbe áztatjuk, majd friss vízbe átszedve puhára főzzük.

2. Leszűrjük, és azon melegen turmixgépben pépesítjük. Az olajat beledolgozzuk, és megsózzuk, megborsozzuk.

3. 20 kis gömböt formázunk belőle, majd tojásba és szezámmagba forgatjuk. 180 °C-os olajba rakva körös-körül szép pirosra sütjük, és papírtörlőre szedve leitatjuk.

4. A mártáshoz a fokhagymát a vajban világossárgára sütjük, majd a hagymát hozzáadva megpároljuk, de nem pirítjuk meg. A tejjel felengedjük, 10 percig főzzük, és langyosra hűtve turmixoljuk. A tejszínnel gazdagítjuk, és megsózzuk, megborsozzuk. Utána átszűrjük, és az olíva-bogyót is belekeverjük.

5. Fejenként 4-5 fánkot rakunk egy tányérra, és a mártást köré öntjük. Petrezselyemmel vagy korianderrel megszórva kínáljuk.

A csicseriborsó főleg a Közép-Keleten, Francia- és Spanyolországban népszerű. A fokhagymás olívamártás különösen kiemeli a ropogós csicseriborsó fánkok ízét.
Szezámmagos csicseriborsófánk fokhagymás olívamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 671 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Zöldségek Zöldségek
(Vince Kiadó, 2007)

A megszokott köreteken kívül szánjunk más szerepet is a zöldségeknek! Hiszen a felhasználható alapanyagok listája igazán impozáns, hogy csak néhányat soroljunk: cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, zöldbab, spárga, zeller. S... bővebben...
Szezámmagos csicseriborsófánk fokhagymás olívamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Zöldségek Zöldségek
(Vince Kiadó, 2007)

A megszokott köreteken kívül szánjunk más szerepet is a zöldségeknek! Hiszen a felhasználható alapanyagok listája igazán impozáns, hogy csak néhányat soroljunk: cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, zöldbab, spárga, zeller. S... bővebben...
ételfotó