Pogácsás csirke

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db lebőrözött csirkecomb
35 dkg zsenge sárgarépa
1 fej karikára vágott, kis méretű vöröshagyma
12 dkg zöldborsó
1 kávéskanál étkezési keményítő
1 evőkanál olaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A pogácsához:
3 dkg vaj
25 dkg finomliszt
2 kávéskanál sütőpor
6 dkg reszelt sajt
2 kávéskanál magos mustár
igény szerint sovány tej
igény szerint szezámmag

Elkészítés:

1. A csirkehúst forró olajon aranyszínűre pirítjuk, lecsöpögtetjük és tűzálló edénybe tesszük. A visszamaradt olajon megpároljuk a hagymát.

2. Egyforma darabokra vágjuk a sárga- (1. kép) és fehérrépát, majd a sütőedénybe tesszük a hagymával és a borsóval együtt.

3. Az étkezési keményítőt elkeverjük egy kis levessel, hozzáöntjük a maradék levest és kevergetve, lassan felforraljuk. Rálocsoljuk a húsra, majd babérlevéllel, sóval és borssal ízesítjük.

4. A sütőt 200 °C-ra bemelegítjük. Lefedjük a húst és 50-60 percig pároljuk, míg szúrópróbára tiszta levet nem enged.

5. A lisztet és a sütőport tálba szitáljuk. Villával sorban hozzádolgozzuk a vajat (2. kép), a mustárt meg a sajtot, és annyi tejet, hogy rugalmas tésztát kapjunk.

6. Kinyújtjuk és 4 cm-es szaggatóval 16 korongot szúrunk ki belőle (3. kép). A húsról levesszük a fedőt, beborítjuk a pogácsákkal, amelyeket megkenünk tejjel és megszórunk szezámmaggal. 20 percig sütjük, hogy a pogácsák aranybarnára piruljanak.

Pogácsás csirke Pogácsás csirke Pogácsás csirke
A tésztagyúrás hagyományosan a gyúródeszkán történik. Természetesen könnyíthetünk a munkánkon, ha kézi mixert és egy tálat használunk. Tegyük a hozzávalókat egy tálba és a dagasztókarok segítségével alaposan gyúrjuk össze a tésztát.
Sütéskor mindig úgy fedjük le alufóliával a süteményt vagy a húst, hogy a fényes oldala érintkezzen velük.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Pogácsás csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 481 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Pogácsás csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
lexikon