Serpenyőben sült burgonya

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Serpenyőben sült burgonya
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg héjas burgonya
igény szerint olívaolaj
ízlés szerint tengeri só

Elkészítés:

1. A burgonyát megsikáljuk, megmossuk, szárazra töröljük, és nagyobb darabokra vágjuk.

2. Egy vagy két nagyméretű, vastag aljú serpenyőbe 1 cm magasan olívaolajat öntünk, és egy burgonyadarabkát teszünk bele. Közepesen nagy lángon felforrósítjuk, hogy a burgonya sisteregni kezdjen benne. Beletesszük a többi burgonyát is - figyelünk, hogy a serpenyő ne legyen zsúfolt -, és 15 percig sütjük, vagy amíg aranybarnára pirulnak és megpuhulnak. Ha szükséges, több adagban sütjük, és a kész burgonyát közben melegen tartjuk.

3. A kisült burgonyát szűrőkanállal kiemeljük az olajból, és egy összegyűrt konyhai papírtörlőkkel kibélelt tányérra helyezzük. Leitatjuk róla a felesleges olajat, és megszórjuk tengeri sóval. Azonnal tálaljuk.

Serpenyőben sült burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5730 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Serpenyőben sült burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
pinterest