Csirkeragu piláffal

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkeragu piláffal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg barna rizs
150 dkg csirke
2 kiskanál paradicsompüré
½ kiskanál őrölt kardamomi
1 kiskanál kurkuma
3 szál összevágott újhagyma
3 szem szegfűszeg
1 fej összevágott vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
7 dl víz
3 evőkanál napraforgóolaj
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. Mély teflonserpenyőben 2 evőkanál olajat forrósítunk, és a csirkét körös-körül szép pirosra sütjük rajta.

2. A tűzről levéve 1 dl vizet, az egyik leveskockát, a fokhagymát és a babérlevelet hozzáadjuk, s lefedve 20 percig pároljuk.

3. A piláfhoz egy másik edényben 1 evőkanál olajon a hagymát megpároljuk, a rizst beleforgatjuk, és 2 percig kevergetve sütjük. 5 dl vízzel felengedjük, a másik leveskockával, a paradicsompürével meg borssal fűszerezve felforraljuk.

4. A csirkéhez öntjük, és lefedve, kis lángon 1 óráig pároljuk. 45 perc után az újhagymát is belekeverjük.

5. Ha a csirke megpuhult, és a rizs a nedvességet magába szívta, a szárnyast deszkára kiemelve feldaraboljuk. Tálra fektetve, a rizs-piláffal körítve tálaljuk.

Csirkeragu piláffal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 637 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Népszerű raguk és egytálételek Népszerű raguk és egytálételek
(Kulturtrade Kiadó)

A világ sokszínű konyhaművészetében fontos szerepet játszanak a tápláló és ízletes, de egyszerű lépésekben elkészíthető raguk. A pirított húsokat, zöldséges, fűszeres vagy boros lében puhára főzve számtalan rendkívül... bővebben...
Csirkeragu piláffal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Népszerű raguk és egytálételek Népszerű raguk és egytálételek
(Kulturtrade Kiadó)

A világ sokszínű konyhaművészetében fontos szerepet játszanak a tápláló és ízletes, de egyszerű lépésekben elkészíthető raguk. A pirított húsokat, zöldséges, fűszeres vagy boros lében puhára főzve számtalan rendkívül... bővebben...
szólj hozzá, értékelj