Zöldséges frittata humusszal és fekete olajbogyóval

Adag: 8-10 főre (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg reszelt parmezán sajt
6 db kissé felvert tojás
25 dkg vékonyra szeletelt cukkini
50 dkg padlizsán
60 dkg édesburgonya
6 dkg kimagozott, félbevágott fekete olajbogyó
2 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikom
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 db vékonyra szeletelt póréhagyma
3 evőkanál olívaolaj
A humuszhoz:
42 és fél dkg konzerv csicseriborsó
2 evőkanál joghurt
¾ dl citromlé
2 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

1. Pürésítjük a csicseriborsót, a fokhagymát, a citromlét, a joghurtot és a fekete borsot.

2. A paprikát kimagozzuk, negyedekre vágjuk, a héjával felfelé forró grill alatt addig sütjük, amíg felhólyagzik és megfeketedik. Műanyag zacskóban hagyjuk kihűlni, és lehúzzuk a héját.

3. Az édesburgonyát 1 cm-es szeletekre vágjuk, és puhára főzzük. Leszűrjük.

4. A padlizsánt 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. 1 evőkanál olajat hevítünk egy mély serpenyőben, beletesszük a póréhagymát és a fokhagymát, 1 percig közepes hőmérsékleten pároljuk, amíg megpuhul. Hozzáadjuk a cukkinit, még 2 percig pároljuk. Kivesszük a serpenyőből, félretesszük.

5. Ugyanebben a serpenyőben felhevítjük a maradék olajat, és adagonként mindkét oldalán 1 percig pirítjuk a padlizsánszeleteket. A serpenyő alján egyenletesen elosztjuk a padlizsán felét, rátesszük a póréhagymát, majd a pirított paprikát, a maradék padlizsánt és az édesburgonyát.

6. Összekeverjük a tojást, a bazsalikomot, a parmezánt és egy kis fekete borsot, ráöntjük a zöldségekre, és kis lángon 15 percig pároljuk, majd grill alá tesszük a serpenyőt, és 2-3 percig sütjük, amíg a lepény aranyszínű lesz. 10 percig hagyjuk hűlni, mielőtt vágódeszkára tesszük. A szélét levágjuk, és 30 négyzetre osztjuk. Humuszt és olajbogyót teszünk a tetejére. Hidegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.

Zöldséges frittata humusszal és fekete olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 580 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Zöldséges frittata humusszal és fekete olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
google+