Csípős kukoricakeksz avokádóval és rákkal

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Csípős kukoricakeksz avokádóval és rákkal
Adag: 8-10 főre (32 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg kukorica
32 db tisztított főtt rák
1 kiskanál
1 db tojás
2 dkg olvasztott vaj
2 és fél dl író
½ kiskanál kristálycukor
¼ kiskanál szódabikarbóna
½ kiskanál sütőpor
6 dkg finomliszt
másfél db csípős, konzerv paprika
A díszítéshez:
32 levél friss koriander
Avokádómártáshoz:
1 db durvára vágott, érett avokádó
2 evőkanál zöldcitromlé
1 db konzerv csípős paprika
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 kiskanál őrölt kömény
½ kiskanál
2 evőkanál tejföl
néhány szál friss koriander

Elkészítés:

1. Robotgéppel durvára vágjuk a kukoricát és a csípős paprikát egészen rövid menetekben.

2. Összekeverjük a száraz hozzávalókat egy nagy tálban, a közepébe mélyedést nyomunk. Az írót, a vajat és a tojást egy bögrében összekeverjük, fokozatosan a száraz hozzávalókhoz adjuk, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a kukoricát és a paprikát. (A tészta állaga a palacsintatésztáéhoz hasonlít.) Hozzáadunk egy evőkanál vizet, ha szükséges, hogy hígabb legyen. Félretesszük.

3. A szósz hozzávalóit robotgéppel simára dolgozzuk. Ízesítjük.

4. Közepes lángon felhevítünk egy vékonyan kiolajozott serpenyőt. Evőkanálnyi kukoricás masszát öntünk bele, kis „palacsintát" formálva - adagonként kisütjük (körülbelül 1 percig mindkét oldalát). Kivesszük, kisütjük a többit is. Melegen tartjuk a tálalásig. Elkészíthetjük 2 nappal korábban is, becsomagoljuk műanyag fóliába, és a hűtőbe tesszük. Meleg, 170 fokos sütőben egy rétegben melegítjük 5 percig. (Szobahőmérsékleten is tálalhatjuk.)

5. A felmelegített kukoricakekszre púpozott evőkanálnyi avokádómártást teszünk, a tetejére pedig egy darab főtt rákot. Korianderlevéllel díszítjük.

Kb.32 db-ot készíthetünk a hozzávalókból.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Csípős kukoricakeksz avokádóval és rákkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 658 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Csípős kukoricakeksz avokádóval és rákkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
facebook