Párolt csirke zöldcitrommártásban

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Párolt csirke zöldcitrommártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb darabolt csirke
2 db zöldcitrom leve és héja, reszelt
1 kávéskanál Worcestershire szósz
2 evőkanál osztrigaszósz
2 evőkanál olaj
50 dkg karikára vágott újhagyma
1 db csíkokra vágott piros húsú paprika
1 db csíkokra vágott zöld húsú paprika
5 dkg liszt
másfél dl tyúkhúsleves
2 db apróra vágott chilipaprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst egyenletesen fűszeres lisztbe forgatjuk és egy nagy serpenyőben felhevített olajon 4-5 perc alatt körös-körül aranybarnára pirítjuk.

2. Szűrőlapáton áttesszük egy nagy, peremes tepsibe, rászórjuk a hagymát (1. kép) és melegen tartjuk.

3. A serpenyőben maradt olajon lassan megpároljuk a paprikát.

4. Felöntjük a tyúkhúslevessel (2. kép) meg a zöldcitrom levével és reszelt héjával, és még 5 percig lassan forraljuk.

5. Hozzákeverjük a chilit, az osztriga- és a Worcestershire-mártást. Sóval, borssal ízesítjük.

6. A paprikát a levével együtt a húshoz adjuk (3. kép).

7. A tepsit alufóliával lefedjük.

8. A sütőt 190 °C-ra bemelegítjük. A tepsit a középső rácsra helyezzük, és körülbelül 90 percig pároljuk a húst, amíg teljesen meg nem puhul. Azonnal tálaljuk.

Párolt csirke zöldcitrommártásban Párolt csirke zöldcitrommártásban Párolt csirke zöldcitrommártásban
Ez az egytálétel sajttal sütve is kitűnő - a párolási idő vége előtt 5 perccel szórjuk meg bőven reszelt sajttal és fedő nélkül fejezzük be a sütést.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Párolt csirke zöldcitrommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 680 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Párolt csirke zöldcitrommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
facebook