Édes mangóchutney

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édes mangóchutney
Eszközök: kés, lábas, reszelő, tűzhely
Adag: 0.75 liter
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 nagyobb szeletelt mangó
10 dkg kimagozott, apróra vágott datolya
1 darabka reszelt gyömbér
33 dkg barnacukor
2 db apróra vágott piros chilipaprika
½ kiskanál garam masala
2 és fél dl fehérborecet
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Felszeleteljük a mangók húsát és megsózzuk.

2. A chilipaprikát apróra vágjuk.

3. Összekeverjük a garam masala fűszerkeveréket a cukorral, egy serpenyőbe tesszük és hozzáöntjük az ecetet. Felforraljuk, majd csökkentjük a hőmérsékletet, és lassú tűzön 5 percig főzzük.

4. Beletesszük a mangót, a chilit, a gyömbért és a datolyát. 1 órán át főzzük lassú tűzön, amíg a mangó teljesen megpuhul. Sterilizált, felmelegített üvegbe tesszük, és lezárjuk.

Használat előtt a hűtőben tartjuk.

Édes mangóchutney
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 562 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Édes mangóchutney
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
twitter