Mini fűszeres burger

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mini fűszeres burger
Adag: 8 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg sovány darált marhahús
6 szelet naankenyér
3 evőkanál zsírdús joghurt
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 kiskanál apróra vágott, friss gyömbér
1 evőkanál currypor
1 db apróra vágott zöld chilipaprika
24 db friss mentalevél
3 evőkanál mango-chutney
1 evőkanál mogyoróolaj

Elkészítés:

1. A sütőt 160 fokosra (gáz: 2-3) melegítjük. Egy 6 centiméter átmérőjű formával megjelölünk a naankenyéren 48 kört, majd ollóval kivágjuk. Lazán fóliába burkoljuk, és melegen tartjuk a sütőben, amíg elkészítjük a húst.

2. Egy tálban összekeverjük a darált húst, az apróra vágott chilit, a curryport, a fokhagymát és a gyömbért. Sóval, fekete borssal ízesítjük. Nedves kézzel 24 húspogácsát formázunk, körülbelül 6 cm átmérőjűt.

3. Olajat hevítünk egy serpenyőben és megsütjük a burgert, mindkét oldalán 2-3 percig, illetve ízlésünk szerint. Papírtörlőn leitatjuk róla az olajat.

4. 24 meleg naankenyeret tálra rakunk, mindegyikre ráteszünk egy burgert, kis joghurtot, mangóchutneyt és egy mentalevelet. A tetejére ráborítjuk a másik szelet naankenyeret, és azonnal tálaljuk.

Naankenyeret készen is vehetünk olyan boltokban, ahol pitát és lavashkenyeret is árulnak. Ezekkel akár helyettesíthetjük is a naant.
1 egy nappal előre elkészíthetjük a burger alapanyagát, és a lepényeket lefedve hűtőben tarthatjuk. Le is fagyaszthatjuk szimpla rétegben egy tepsin, majd fagyott állapotban műanyag zacskóba tesszük, lezárjuk, és visszatesszük a mélyhűtőbe. A hűtőben, szimpla rétegben engedjük fel, mielőtt kisütjük.

Fokhagymás naan

Fokhagymás naan
6 dkg olvasztott ghee
38 dkg finomliszt
2 kiskanál kristálycukor
2 evőkanál joghurt
1.8 dl meleg víz
2.5 kiskanál élesztő
1 kiskanál
igény szerint apróra vágott petrezselyemzöld
igény szerint zúzott fokhagyma

Összekeverjük az élesztőt, a cukrot és a melegvizet egy kis tálban, lefedjük, és meleg helyen hagyjuk 10 percig, amíg erjedni kezd. A finomlisztet és a sót egy nagy tálba tesszük. Mélyedést nyomunk a közepére, hozzáadjuk a gheet, a joghurtot és az élesztős keveréket. Sima pengéjű késsel összekavarjuk, majd enyhén lisztes deszkára tesszük, 15 percig gyúrjuk, amíg puha és ruganyos lesz.

Egy nagy kiolajozott tálba tesszük, letakarjuk és meleg helyen kelesztjük 1 órán át, amíg duplájára nő.

Ismét kiborítjuk egy lisztes deszkára és 1 percig gyúrjuk. Négy részre osztjuk, majd mindegyik adagot ismét 8 részre. Mindegyiket 7 centiméter átmérőjű körformára nyújtjuk, és kiolajozott tepsire tesszük.

Megkenjük olvasztott gheevel, megszórjuk apróra vágott fokhagymával és petrezselyemmel. Közepes lángon, 180 fokon (gáz:4) sütjük 5-8 percig, amíg aranyszínű lesz. Tálaljuk.

32 darabot készíthetünk belőle.

Édes mangóchutney

Édes mangóchutney
3 nagyobb szeletelt mangó
10 dkg kimagozott, apróra vágott datolya
1 darabka reszelt gyömbér
33 dkg barnacukor
2 db apróra vágott piros chilipaprika
0.5 kiskanál garam masala
2.5 dl fehérborecet
ízlés szerint

1. Felszeleteljük a mangók húsát és megsózzuk.

2. A chilipaprikát apróra vágjuk.

3. Összekeverjük a garam masala fűszerkeveréket a cukorral, egy serpenyőbe tesszük és hozzáöntjük az ecetet. Felforraljuk, majd csökkentjük a hőmérsékletet, és lassú tűzön 5 percig főzzük.

4. Beletesszük a mangót, a chilit, a gyömbért és a datolyát. 1 órán át főzzük lassú tűzön, amíg a mangó teljesen megpuhul. Sterilizált, felmelegített üvegbe tesszük, és lezárjuk.

Használat előtt a hűtőben tartjuk.

Mini fűszeres burger
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 604 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Mini fűszeres burger
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
vegetáriánus ételek