Tandoori rákok

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Tandoori rákok
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál friss, apróra vágott mentalevél
½ csokor friss, apróra vágott koriander
1 és ¼ dl joghurt
100 dkg nyers királyrák
1 kiskanál garam masala
1 kiskanál őrölt kurkuma
1 kiskanál őrölt koriander
1 kiskanál chilipor
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál apróra vágott gyömbér
néhány csepp piros ételfesték
A tálaláshoz:
2 db cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

1. Meghámozzuk és megtisztítjuk a rákokat, a farkát érintetlenül hagyjuk. Leöblítjük és papírtörlővel megszárítjuk.

2. Összekeverjük a joghurtot a friss korianderrel, a mentával, és ízlés szerint sóval. A rákra öntjük, összekeverjük, és 5 percig állni hagyjuk.

3. Összekeverjük a gyömbért, a fokhagymát, a chiliport, a kurkumát, a koriandert, a garam maszalát és az ételszínezéket egy nagy tálban, beletesszük a rákot, és pácoljuk 10 percig.

4. A rákokat fémnyársra szúrjuk, és körülbelül 5 percig grillezzük. Egyszer megfordítjuk, hogy egyenletesen süljenek. (Akkor sült meg, ha összepöndörödik, és opálos fénye lesz.) Nyárson tálaljuk, vagy leszedjük róla, és citromgerezdeket, valamint valamilyen mártást (köretet) adunk mellé.

A 100 dkg királyrák kb. 24 darab.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Tandoori rákok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 882 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Tandoori rákok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
könyvek