Marhasamosa mentás chutneyval

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhasamosa mentás chutneyval
Adag: 1 tepsi (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál apróra vágott, friss mentalevél
2 evőkanál olaj
1 evőkanál currypor
1 db apróra vágott hagyma
2 kiskanál friss, apróra vágott gyömbér
1 evőkanál tejszín
1 db tojás
1 db apróra vágott, hámozott paradicsom
1 db kockára vágott burgonya
Mentás chutney-hoz:
¼ kiskanál garam masala
2 kiskanál kristálycukor
4 db újhagyma
½ csokor friss mentalevél
1 db kimagozott piros chilipaprika
¼ kiskanál
1 evőkanál citromlé

Elkészítés:

1. Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát és a gyömbért, és közepes lángon 3-5 percig pirítjuk, amíg a hagyma megpuhul.

2. Beletesszük a darált húst és a curryport, és nagy lángon addig kavargatjuk, amíg a hús megbarnul. Hozzáadunk 1 kiskanálnyi sót és a paradicsomot, lefedjük, és 5 percig főzzük. Beletesszük a burgonyát és 3 evőkanál vizet, és kavargatva újabb 5 percig főzzük. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a mentát.

3. Előmelegítjük a sütőt 210 fokra (gáz: 6-7). A tésztát vágóformával (vagy egy kistányér segítségével) 13 centiméteres körökre vágjuk. Félbehajtva tölcsért formálunk belőle, és az oldalait jól lenyomkodjuk. 2 kiskanálnyi darált húst teszünk mindegyik tölcsérbe, és a tetejét is jól lenyomjuk, hogy zárjon. Vékonyan kikent tepsire tesszük. A tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel, és megkenjük vele a tésztát. 5-10 percig sütjük, amíg megdagad és aranyszínű lesz. Mentás chutneyval tálaljuk.

4. A mentás chutneyhoz durvára vágjuk a mentaleveleket, az újhagymát és a chilit, majd robotgéppel összedolgozzuk, hozzáadva 3 evőkanál vizet és a többi hozzávalót (köztük a masalát, azaz az indiai fűszerkeveréket). Alaposan összekeverjük, és a forró samosával tálaljuk.

A fenti mennyiségekből kb. 20 samosát készíthetünk.

1 nappal előre elkészíthetjük a samosát, és a hűtőben tároljuk. Közvetlenül tálalás előtt sütjük.
Marhasamosa mentás chutneyval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 534 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Marhasamosa mentás chutneyval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
ételfotó