Pulykás-áfonyás lepényke

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pulykás-áfonyás lepényke
Adag: 10 főre (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg sütőporos liszt
3 evőkanál áfonyaszósz
15 dkg főtt, csíkokra vágott pulykahús
3 db keményre főzött tojás
2 evőkanál majonéz
2 és fél dkg olvasztott vaj
3 és ¼ dl tej
1 db tojás

Elkészítés:

1. A lisztet egy csipetnyi sóval egy tálba öntjük, és mélyedést nyomunk a közepébe. Összekeverjük a tojást, a tojássárgáját, a tejet és a felolvasztott vajat, és fokozatosan a liszthez adjuk, csomómentesre keverjük. Letakarjuk, és pihentetjük 30 percig.

2. Egy serpenyőt vékonyan kikenünk olvasztott vajjal vagy olajjal. Evőkanálnyi tésztát dobunk bele, hagyjuk, hogy kissé szétfolyjon. Közepes lángon addig sütjük, amíg apró buborékok képződnek a tetején, és az alja aranyszínűre pirul. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalán is megsütjük. Tányérra tesszük, letakarjuk, amíg a többit kisütjük.

3. Mindegyiket vékonyan megkenjük majonézzel, a tetejére tesszük a pulykát, az áfonyaszószt, a lucernacsírát és egy szelet kemény tojást.

Egy nappal korábban elkészíthetjük a lepénykéket, és letakarva a hűtőben tároljuk. Le is lehet fagyasztani, szimpla rétegben, akár két hónapig.

Majonéz

Kép nélkül
5 db tojás
4 dl napraforgóolaj vagy
0.5 db leve citrom
1 dkg
1 dkg mustár

A tojások sárgájához hozzáadjuk a sót, a citrom levét, és a mustárt. Állandó keverés mellett, először csepegtetve, majd amikor kezd összeállni, bátrabban, vékony sugárban adjuk hozzá az olajat. A tojássárgák nagyságától függően, több-kevesebb olajat vesz fel. Amikor lágy vaj keménységű, akkor készen van. Amennyiben a tojás nem akarja "felvenni" az olajat, akkor adjunk hozzá néhány kanál forró vizet vagy néhány kanál bolti majonézt.

Pulykás-áfonyás lepényke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 491 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Pulykás-áfonyás lepényke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
szólj hozzá, értékelj