Zöld copfocska

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöld copfocska
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg zöldspárga
15 dkg fejtett, zsenge zöldborsó
1 fej rózsáira bontott brokkoli
2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
2 evőkanál vaj
1 evőkanál olaj
2 db karikára vágott cukkini
3 evőkanál zöldségleves
4 evőkanál tejszín
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint
ízlés szerint frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Egy nagy lábosban kissé sózott vizet forralunk. Beletesszük a copfocska (vagy más) formájú tésztát, egy kanál olívaolajat, és addig főzzük, amíg éppen csak megpuhult, de még harapni lehet (al dente). Leszűrjük, visszatesszük a lábosba, és melegen tartjuk.

2. Egy forrásban lévő sós vízzel teli lábos gőzében kissé megpuhítjuk a brokkolit, a cukkinit, és a spárgát (1. kép). Elvesszük a tűzhelyről, majd hideg vízben leöblítjük. Leszűrjük, és félretesszük.

3. Egy kis lábosban sózott vizet forralunk 5-8 percig főzzük benne a zöldborsót. Leszűrjük, hideg vízben öblítjük, és ismét leszűrjük. Félretesszük a többi zöldséggel együtt.

4. A vajat és a zöldséglevest egy lábosban közepes lángra tesszük. Belerakjuk az összes zöldséget - visszatartva néhány szál spárgát -, és egy fakanállal óvatosan összekeverjük, hogy minden jól melegedjen, de ne törjön össze.

5. Belekeverjük a tejszínt (3. kép), annak is át kell melegednie, de nem szabad fölforrnia. Fűszerezzük, szerecsendiót is szórunk bele.

6. A tésztát előmelegített tálalóedénybe tesszük, belekeverjük a petrezselymet, és a tetejére kanalazzuk a mártásos zöldségeket, legvégül megszórjuk parmezánnal. Ezután elrendezzük rajta a félretett spárgafejeket, és tálaljuk.

Zöld copfocska Zöld copfocska Zöld copfocska

Zöldségalaplé

Kép nélkül
150 dkg darabolt vegyes zöldség
5 szem durvára tört szegfűbors
1 kiskanál sáfrányos szeklice
5 dkg
20 dkg kelkáposzta
1 nagyobb vöröshagyma
1 dl olaj
1 kiskanál szerecsendió virág
1 darabka darabolt gyömbérgyökér
1 evőkanál egész bors
1 ágacska lestyán levél vagy
1 ágacska zellerlevél
ízlés szerint kristálycukor

A kelkáposzta és a vöröshagyma kivételével az olajon megpirítjuk a zöldségeket. Adhatunk hozzá kanálka cukrot is, mely kiemeli a pirított zöldségek ízét. Amikor a zöldségek megpirultak felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, kelkáposztát és a fűszereket. Sózzuk és lassan másfél-két órát főzzük. Ha kész leszűrjük és hűtőben tároljuk. Levesek, mártások, főzelékek készítésekor alapléként használjuk.

Zöld copfocska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 897 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Zöld copfocska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
hírlevél