Ravioli zöldséges töltelékkel

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 50 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, lábas, nyújtófa, reszelő, séfkés, serpenyő, sütemény kiszúró formák, sütő, szűrőlapát, tésztafőző fazék, tűzálló edény, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: blansírozás, darabolás, szeletelés, formázás, főzés, hámozás, nyújtás, párolás, sütés, szűrés, töltés

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg frissen gyúrt tészta
1 ⅔ dl tejszín
10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 evőkanál olívaolaj
6 evőkanál vaj
A töltelékhez:
6 nagyobb paradicsom
2 nagyobb padlizsán
3 nagyobb cukkini
3 gerezd fokhagyma
1 nagyobb fej hagyma
½ teáskanál friss, apróra vágott bazsalikom
1 nagyobb zöldpaprika
1 és ¼ dl olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
Elkészítés:

1. A töltelékhez a padlizsánt és a cukkinit 2,5 cm-es darabokra vágjuk.

A padlizsánt megsózzuk (1. kép), és 20 percre félretesszük, majd leöblítjük, és megszárítjuk.

2. A paradicsomot 2 percig a hozzáöntött forrásban lévő vízben blansírozzuk (2. kép), majd leszűrjük, lehúzzuk a héját, és feldaraboljuk. A paprika erét és a magházát kivágjuk, és ugyancsak 2,5 cm-es darabokra vágjuk. Felaprítjuk a hagymát és a fokhagymát.

3. Egy serpenyőben megforrósítjuk az olajat, 3 percig pároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd belekeverjük a padlizsánt és a cukkinit, a paradicsomot, a paprikát, a paradicsomsűrítményt és a bazsalikomot (3. kép). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, 20 percig hagyjuk befedve főni, gyakran megkeverjük.

4. A tésztát kinyújtjuk, és 8 cm átmérőjű köröket vágunk ki belőle. Mindegyik kör közepére teszünk egy kanálnyi zöldséges tölteléket. Megnedvesítjük a tésztakörök szélét, és félbehajtva jól lenyomkodjuk.

5. Egy fazékban sós vizet forralunk, és 3-4 percig főzzük benne a raviolikat. Leszűrjük, majd kivajazott tűzálló tálba tesszük Ráöntjük a tejszínt, és megszórjuk a parmezán sajttal. 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Alaptészta

Alaptészta
4 db tojás
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint

1. Egy nyújtódeszkát kissé meglisztezünk. A lisztet egy csipetnyi sóval együtt halom formára szitáljuk. A közepébe mélyedést készítünk, abba kerülnek a tojások és az olívaolaj.

2. Villával vagy ujjhegyünkkel fokozatosan mindezt összedolgozzuk, amíg az alkotórészek összeállnak, ezután 10-15 percig erőteljesen gyúrjuk.

3. A tésztát 25 percig pihentetjük, majd amennyire csak lehet, egyenletesen vékonyra nyújtjuk.

Hozzászólás beküldése:

Ravioli zöldséges töltelékkel
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása

Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...