Lasagne cukkinivel és padlizsánnal

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Lasagne cukkinivel és padlizsánnal
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg szeletelt cukkini
100 dkg hámozott, szeletelt padlizsán
1 teáskanál szárított oregánó
8 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál zúzott fokhagyma
20 dkg reszelt mozzarella sajt
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
igény szerint vaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Vékony szeletekre vágjuk a padlizsánokat, egy tálba rakjuk (1. kép), és megsózzuk. 20 percre félretesszük. Leöblítjük, és papírkendővel szárazra töröljük.

2. Egy nagy serpenyőben megforrósítunk 4 evőkanálnyi olajat. Alacsony hőfokon 7-8 percig aranyszínűre sütjük a padlizsánszeletek felét. Papírtörlővel leitatjuk róluk az olajat. A többi olajjal és padlizsánnal megismételjük ugyanezt.

3. A fokhagymás, fűszeres vajat felolvasztjuk a serpenyőben, 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük benne a cukkinit, papírtörlőre tesszük, hogy felszívja az olajat.

4. A padlizsánszeletek és a cukkinik felét elrendezzük egy nagy fűzálló tál alján. Megszórjuk borssal és a mozzarella sajt felével, és megöntözzük az átpasszírozott paradicsomlé felével. Lefedjük 3 lasagnelappal (2. kép). Ugyanezt megismételjük, tetejére lasagneréteg kerül.

6. Végül ráöntjük a besamelmártást (3. kép), megszórjuk a parmezán sajttal és oregánóval. A tálat egy sütőlemezre téve 30-35 percre 210 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és aranybarnára sütjük. Azonnal tálaljuk.

Lasagne cukkinivel és padlizsánnal Lasagne cukkinivel és padlizsánnal Lasagne cukkinivel és padlizsánnal

Besamelmártás

Besamelmártás
2 evőkanál vaj
4-5 dkg liszt
3 dl meleg tej
2 evőkanál apróra vágott hagyma
5 szem durvára tört fehér bors
2 szál durvára vágott petrezselyemzöld
1 ág darabolt kakukkfű
ízlés szerint
csipet frissen reszelt szerecsendió

A besamelmártáshoz megolvasztunk 2 evőkanál vajat. Belekeverünk 4-5 dkg lisztet, 2 percig kevergetjük, majd hozzákeverünk 3 dl melegített tejet. Hozzáadunk 2 evőkanál apróra vágott hagymát, 5 szem fehér borsot, 2 szál petrezselymet. Sóval, kakukkfűvel, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. 15 percig lassan gyöngyözve főzzük, majd átszűrjük.

Lasagne cukkinivel és padlizsánnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4791 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Lasagne cukkinivel és padlizsánnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
van itthon