Német tésztapuding

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Német tésztapuding
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg tehéntúró
10 dkg zsemlemorzsa
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 csipet őrölt fahéj
1 teáskanál vaníliakivonat
2 db tojás
1 és ¼ dl tejföl
10 dkg krémsajt
4 evőkanál vaj
igény szerint porcukor

Elkészítés:

1. Kivajazunk egy tűzálló tálat.

2. Egy nagy lábosban vizet forralunk. Beletesszük a tésztát, és éppen csak puhára főzzük. Leszűrjük, és félretesszük.

3. Egy tálban összedolgozzuk a krémsajtot a túrót és a cukrot (1. kép), majd apránként hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a tejfölt, a vanília kivonatott a fahéjat, a reszelt citromhéjat. A kifőtt tésztát beleforgatjuk ebbe a keverékbe (2. kép), átrakjuk az előkészített sütőtálba, elsimítjuk a tetejét.

4. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat; a mandulát 1-1,5 percig állandóan kevergetve rózsaszínűre pirítjuk benne. A serpenyőt elvesszük a tűzhelyről, és a morzsát a mandula közé keverjük.

5. A mandula és a morzsa keverékét a puding tetejére szórjuk (3. kép), s a tálat 170 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Porcukorral meghintve azonnal tálaljuk.

Német tésztapuding Német tésztapuding Német tésztapuding
Német tésztapuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 803 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Német tésztapuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
könyvek