Édesburgonya-püré

| Édesburgonya-püré receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édesburgonya-püré
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 db hámozott, apróra vágott rétesalma
8 és ⅓ nagyobb hámozott, kockára vágott édesburgonya
5 dkg olvasztott vaj
2 és ¼ dl kávétejszín
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az édesburgonyát forrásban lévő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük.

2. Az almát 1,3 dl vízben puhára főzzük, és leszűrjük.

3. A burgonyát és az almát áttörjük, összekeverjük a felmelegített kávétejszínnel és az olvasztott vajjal. Szerecsendióval, borssal ízesítjük.

4. Habverővel simára keverjük, és előmelegített tálba halmozzuk. Borjúsülthöz, bárány- vagy csirkehúshoz, sertéskarajhoz kiváló köret.

Édesburgonya-püré
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 6495 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
Édesburgonya-püré
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
vegetáriánus ételek