Fokhagymás-spenótos szélesmetélt

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fokhagymás-spenótos szélesmetélt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
25 dkg zöld szélesmetélt
25 dkg mélyhűtött spenót
10 dkg lágy sajt
5 dkg apróra vágott pisztácia
1 evőkanál olívaolaj
35 dkg szeletelt gomba
2 evőkanál dióolaj
4 evőkanál tejszín
1 csomó karikára vágott zöldhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
2 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikom
néhány friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A dióolajat egy nagy serpenyőben megforrósítjuk, beletesszük a hagymát és a fokhagymát, és 1 percig pároljuk, amíg éppen megfonnyad.

2. Beletesszük a serpenyőbe a gombát (1. kép), jól megkeverjük, és kis lángon 5 percig pároljuk.

3. Közben egy nagy lábosban kissé megsózott vizet forralunk, beletesszük a szélesmetéltet és az olajat, s addig főzzük, amíg éppen csak megpuhul, de még harapni lehet (al dente). A tésztát gondosan leszűrjük, és visszatesszük a lábosba.

4. A spenótot beletesszük a serpenyőbe (2. kép) és 1-2 percig átmelegítjük. Hozzáadjuk a sajtot, hagyjuk kissé megolvadni. Hozzákeverjük a tejszínt, és időnként megkeverve hagyjuk gyöngyözve főni, amíg jól átmelegszik, de nem engedjük, hogy a keverék felforrjon.

5. A mártást a tésztára öntjük (3. kép), ízlés szerint fűszerezzük, és 2-3 percig állandóan keverve átmelegítjük.

6. A tésztát tálalóedénybe tesszük, meghintjük pisztáciával és az aprított bazsalikommal. A bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

Fokhagymás-spenótos szélesmetélt Fokhagymás-spenótos szélesmetélt Fokhagymás-spenótos szélesmetélt
Fokhagymás-spenótos szélesmetélt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2554 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Fokhagymás-spenótos szélesmetélt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
recepttár