Olajos-fokhagymás spagetti

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Olajos-fokhagymás spagetti
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg spagetti
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 és ¼ dl olívaolaj
3 evőkanál durvára vágott, friss petrezselyem
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olívaolajból félreteszünk 1 evőkanálnyit, a maradékot felforrósítjuk egy közepes méretű serpenyőben. Beletesszük a fokhagymát, egy csipetnyi sót, és kis lángon állandóan kevergetve aranybarnára pirítjuk (1. kép), majd félretesszük a serpenyőt. Vigyázzunk, nehogy megégjen a fokhagyma, mert akkor elveszíti a zamatát. (Ha megég, elölről kell kezdeni!)

2. Közben egy nagy lábosban kissé sózott vizet forralunk. Beletesszük a spagettit és a megmaradt olajat, és addig főzzük, amíg éppen csak megpuhul, de még harapható (al dente). Leszűrjük, és visszatesszük a lábosba.

3. Az olajat és a fokhagymát belekeverjük a tésztába (2. kép), hogy jól átjárja. Megborsozzuk, és belekeverjük a friss petrezselymet, hogy mindenhová jusson belőle (3. kép).

4. A tésztát előmelegített tálalóedénybe tesszük, és azonnal tálaljuk.

Olajos-fokhagymás spagetti Olajos-fokhagymás spagetti Olajos-fokhagymás spagetti
Érdemes a legjobb minőségű olajat használni az ilyen ételekhez, amelyeknél fontos jellemző sajátosság a különlegesen jó íz, zamat. Az extra szűz olaj az első sajtolásból készül -, ennek a legkisebb a savtartalma. Jóval drágább, mint a többi olívaolajat, de ennek a legfinomabb a zamata. A szűz olívaolaj kissé savasabb, de az is igen jó ízű. A címkén egyszerűen csak tiszta olívaolaj megnevezett olajat általában melegen kezelték és mechanikus eljárással finomították, ennek következtében nincs sajátos jellege és zamata.
Olajos-fokhagymás spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 17838 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Olajos-fokhagymás spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
vegetáriánus ételek