Tonhalas spagetti

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 18 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tonhalas spagetti
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg spagetti
20 dkg lecsepegtetett konzerv tonhal
1 ⅔ dl tejföl
1 csokor durvára vágott petrezselyemzöld
2 ¾ dl olívaolaj
2 evőkanál vaj
néhány szem fekete olívabogyó
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tonhalból minden szálkát eltávolítunk. Mixerbe tesszük a szardellával együtt, hozzáadunk 2,5 dl olajat, a petrezselymet, és mindezt sima mártássá dolgozzuk.

2. A tejfölt is belekanalazzuk (1. kép), és 1-2 percig turmixoljuk ízlés szerint fűszerezzük.

3. Egy nagy lábosban sós vizet forralunk, beletesszük a spagettit, a maradék olajat, és addig főzzük, amíg éppen csak puha lesz, de még harapni lehet (al dente).

4. A spagettit leszűrjük, és visszatesszük a lábosba. A tűzhelyre téve, közepes lángon tartva belekeverjük a vajat és a mártást (3. kép). Két villát használva gyorsan dolgozunk, hogy a mártás mindenütt alaposan átjárja a tésztát.

5. A lábost elvesszük a tűzhelyről, és a spagettit előmelegített tányérokra osztjuk szét. Olívabogyókkal díszítve azonnal tálaljuk, meleg, ropogós kenyeret kínálunk hozzá.

Tonhalas spagetti Tonhalas spagetti Tonhalas spagetti
Tonhalas spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1062 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Tonhalas spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
bevásárlólista