Vörösmárnafilé kagylótésztával, likőrös narancsmártással

| Márnafilé narancsmártásban receptek
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Vörösmárnafilé kagylótésztával, likőrös narancsmártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db hámozott, cikkekre vágott narancs
1 db finomra reszelt, héja narancs
8 szelet konyhakész vörösmárnafilé
45 dkg apró kagylótészta
4 evőkanál Amaretto likőr
1 ⅔ dl halalaplé
2 evőkanál vaj
10 dkg liszt
1 evőkanál darált mandula
1 teáskanál rózsabors
1 ⅔ dl tejszín
1 evőkanál narancslikőr
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
1 evőkanál pirított mandula

Elkészítés:

1. A lisztet megfűszerezzük, és egy lapos tálba tesszük (1. kép). A halszeleteket belenyomjuk a lisztbe, hogy mindkét oldalukat jól bevonja. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd a halszeleteket kis lángon 3 perc alatt barnára sütjük.

2. A serpenyőbe beleöntjük a halalaplevet és 4 percig főzzük (2. kép). Óvatosan kivesszük a halat, és lefedve melegen tartjuk.

3. Beletesszük a mandulát, a rózsaborsot, a narancs felét, a narancslikőrt és a a másik narancs lereszelt héját (3. kép). Addig forraljuk, amíg a folyadék befő a felére.

4. Közben egy nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk, beletesszük a kagylótésztát és az olívaolajat. 15 percig , éppen csak puhára (al dente)főzzük.

5. Megfűszerezzük a mártást, belekeverjük a tejszínt és az amaretto likőrt. 2 percig főzzük, majd visszatesszük a halat. Ügyeljünk rá, hogy a mártás mindenütt jól bevonja a szeleteket.

6. A tésztát leszűrjük, és egy tálalóedénybe tesszük. Tetején elhelyezzük a halat a mártással. Metélőhagymával, narancscikkekkel és pirított mandulával díszítve tálaljuk.

Vörösmárnafilé kagylótésztával, likőrös narancsmártással Vörösmárnafilé kagylótésztával, likőrös narancsmártással Vörösmárnafilé kagylótésztával, likőrös narancsmártással
Nagyon aromatikus, virágos, száraz, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Vörösmárnafilé kagylótésztával, likőrös narancsmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1041 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Vörösmárnafilé kagylótésztával, likőrös narancsmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
ételfotó