Mustáros burger fokhagymás vajjal

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mustáros burger fokhagymás vajjal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál dijoni mustár
50 dkg sovány darált marhahús
4 db zsemle
½ kiskanál
½ kiskanál őrölt bors
1 kicsi szeletelt kígyóuborka
szükség szerint olaj
A fokhagymás vajhoz:
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 csokor összevágott petrezselyemzöld
6 dkg puha vaj

Elkészítés:

1. A fokhagymás vajhoz a vajat a petrezselyemmel habosra keverjük. Hengert formázva belőle folpackba csomagoljuk, és jégbe hűtjük.

2. A darált húst sóval, borssal és a francia mustárral alaposan összedolgozzuk. 4 húspogácsát formázva belőle, letakarva félretesszük.

3. A paprikát félbevágjuk, kicsumázzuk, kierezzük, és külső felével felfelé tepsire fektetjük. Olajjal megkenve grillben vagy sütőben barnára sütjük, majd letakarva kihűtjük. Utána a barna hártyát lehúzzuk róla, és a húsát 2 cm széles csíkokra vágjuk.

4. Egy teflonserpenyőt olajjal kikenünk, és a húspogácsákat belefektetve takaréklángon mindkét felükön 3-4 percig sütjük. A zsemlék vágott felét kissé megpirítjuk, és az alsó felüket tányérra rakjuk. Uborkaszeleteket fektetünk rá, erre a paprikacsíkok kerülnek, majd a fasírtpogácsák. A megdermedt fokhagymás vajat vizes késsel 4 szeletre vágjuk, és mindegyik húsra rakunk egyet. A zsemle felső felét ráborítva tálaljuk.

Mustáros burger fokhagymás vajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 570 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Hamburgerek és burgerek Hamburgerek és burgerek
(Vince Kiadó, 1998)

Kellemesen csalódik majd, aki azt gondolja, minden hamburger íze egyforma. A híres üzletláncok kínálatát is felülmúlhatjuk az otthon készített, különlegesen fűszerezett burgerekkel, készüljenek finomra darált marhahúsból,... bővebben...
Mustáros burger fokhagymás vajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Hamburgerek és burgerek Hamburgerek és burgerek
(Vince Kiadó, 1998)

Kellemesen csalódik majd, aki azt gondolja, minden hamburger íze egyforma. A híres üzletláncok kínálatát is felülmúlhatjuk az otthon készített, különlegesen fűszerezett burgerekkel, készüljenek finomra darált marhahúsból,... bővebben...
ételfotó