Csirkehús és rák penneágyon

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkehús és rák penneágyon
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg penne
10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint
A fólialapok megkenéséhez:
igény szerint vaj
A töltelékhez:
15 dkg darabolt rákhús
1 evőkanál marsala bor
1 db tojás
2 db szeletelt füge
2 db apróra vágott hagyma
2 evőkanál zsemlemorzsa
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. 6 fólialapot megkenünk vajjal (elég nagyok legyenek a csirkemellek becsomagolásához), majd vékonyan kivajazunk egy sütőlemezt.

2. A töltelék összes hozzávalóit (köztük a felvert tojást) egy keverőtálba téve, kanállal alaposan összedolgozzuk (1. kép).

3. Mindegyik csirkemellbe éles késsel zsebet vágunk, és megtöltjük a rákkeverékkel (2. kép). Mindegyik csirkemellet becsomagoljuk a fóliába (3. kép), és a csomagokat sütőlemezre téve, 200 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

4. Közben egy nagy fazékban sós vizet forralunk. Beletesszük a tésztát és egy evőkanál olívaolajat, 10 percig főzzük, éppen csak puhára (al dente). A tésztát alaposan leszűrjük, majd előmelegített tálalóedénybe tesszük. Meghintjük a megmaradt olajjal, és megszórjuk parmezán sajttal. Félretesszük, és melegen tartjuk.

5. Óvatoson kivesszük a csirkemelleket a fóliából, vékonyan fölszeleteljük, és elrendezzük a tészta tetején. Citromdarabokkal tálaljuk.

Csirkehús és rák penneágyon Csirkehús és rák penneágyon Csirkehús és rák penneágyon
A supréme néven ismert csirkerész egy fél mellből és egy szárnyból áll. A bőrét mindig eltávolítják.
Csirkehús és rák penneágyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 653 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Csirkehús és rák penneágyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
van itthon