Töltött cannelloni

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött cannelloni
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db cannelloni
1 evőkanál olívaolaj
2 dkg frissen reszelt parmezán sajt
A díszítéshez:
néhány szál friss zöldfűszer
A mártáshoz:
1 csipet frissen reszelt őrölt szerecsendió
5 dkg liszt
3 dl tej
2 evőkanál vaj
A töltelékhez:
30 dkg mélyhűtött, apróra vágott spenót
10 dkg apróra vágott sonka
2 db tojás
2 evőkanál tejszín
1 csipet frissen reszelt őrölt szerecsendió
2 evőkanál vaj
10 dkg ricotta sajt
vagy
10 dkg tehéntúró
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A töltelékhez egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és 2-3 percig pároljuk benne az összevágott spenótot. Elvesszük a melegről, majd belekeverjük a ricotta sajtot meg a sonkát. Megfűszerezzük a szerecsendióval, sóval, borssal. Beledolgozzuk a kissé felvert tejszínt és a tojásokat (1. kép), így sűrű masszát kapunk.

2. 5-6 percig főzzük a tésztát, amíg éppen csak megpuhul (al dente). Leszűrjük és félretesszük.

3. A mártáshoz egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Belekeverjük a lisztet, és 1 percig pirítjuk. Apránként hozzáöntjük a tejet, beletesszük a babérleveleket (2. kép), és 5 percig lassan forraljuk. Belekeverjük a szerecsendiót és az ízesítőket. A tüzet elzárjuk, kiszedjük belőle

a babérleveleket.

4. A tölteléket nyomózsákba téve megtöltjük a cannellonikat.

5. Egy tűzálló tál aljára kevés mártást adunk, sorban elrendezzük rajta a cannellonikat, és leöntjük a megmaradt mártással (3. kép). Megszórjuk a parmezán sajttal, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Friss petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk.

Töltött cannelloni Töltött cannelloni Töltött cannelloni
Töltött cannelloni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 26731 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Töltött cannelloni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
recepttár