Tésztaomlett

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tésztaomlett
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg apró, főtt tészta
4 db tojás
2 evőkanál zöld, félbevágott olajbogyó
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
14 dkg kockára vágott burgonya
1 fej apróra vágott hagyma
1 ág friss majoránna
1 csipet frissen őrölt chilipaprika
1 evőkanál friss petrezselyemzöld
1 db vékonyra szeletelt édesköménygumó
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Alacsony hőfokon egy serpenyőben megmelegítjük az olaj felét, és megpároljuk benne a hagymát, az édesköményt és a burgonyát; 8-10 percig keverjük, amíg a burgonya éppen csak megpuhul.

2. Hozzáadjuk a fokhagymát, 1 percig pirítjuk. A serpenyőt elvesszük a tűzhelyről, a zöldségeket egy tálon félretesszük.

3. A tojást habosra felverjük, belekeverjük a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, s egy csipet chilit is adunk hozzá.

4. Egy tiszta serpenyőben felforrósítunk egy evőkanálnyit a megmaradt olajból. Beletesszük a felvert tojás felét (1. kép), majd hozzáadjuk a megfőtt zöldségeket (2. kép), a tésztát és az olajbogyók felét. Ráöntjük a megmaradt tojást, és addig sütjük, amíg a szélei kezdenek megszilárdulni.

5. Egy lapát segítségével felemeljük az omlett széleit (3. kép), hogy a nyers tojás aláfolyhasson. Addig sütjük, amíg az omlett alja nem lesz világos aranybarna színű.

6. Az omlettet a serpenyőből egy tálra csúsztatjuk. A serpenyőt papírtörlővel megtisztítjuk, és megmelegítjük benne a maradék olajat. Átfordítjuk az omlettet és a másik felét is aranybarnára sütjük.

7. Az omlettet előmelegített tálra csúsztatjuk, a megmaradt olajbogyókkal és majoránnalevélkékkel díszítjük. Szeletekre vágva, paradicsomsalátával tálaljuk.

Tésztaomlett Tésztaomlett Tésztaomlett
Tésztaomlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 823 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Tésztaomlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
hírlevél