Spagetti szénégető módra

Spaghetti alla carbonara

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spagetti szénégető módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szelet baconszalonna
45 dkg spagetti
3 db tojás
2 evőkanál olívaolaj
20 dkg gomba
10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
3 dl tejszín
2 evőkanál vaj
1 fej vékonyra szeletelt hagyma
néhány levél zsálya

Elkészítés:

1. Egy nagy tálalóedényt megmelegítünk. Egy nagy lábosban gyengén sózott vizet forralunk. Beletesszük a spagettit, 1 evőkanál olajat, és addig főzzük, amíg éppen csak megpuhul, de még rugalmas, harapni lehet (al dente). Leszűrjük, visszatesszük a lábosba és melegen tartjuk.

2. A maradék olajat nagy serpenyőben közepes hőfokon felforrósítjuk. A hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a bacont (1. kép), és ropogósra pirítjuk. Áttesszük az előmelegített tálba.

3. A serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beletesszük a vékonyan felszeletelt gombát, s időnként megkavarva 3-4 percig pirítjuk (2. kép). A szalonnás keveréket visszatesszük a serpenyőbe, befedjük, és melegen tartjuk.

4. Egy nagy tálban összekeverjük a tejszínt, a felvert tojásokat, a sajtot (3. kép), majd ízlés szerint fűszerezzük.

5. Nagyon gyorsan dolgozva, a spagettit beleforgatjuk a bacon és a gomba keverékébe, ráöntjük a felvert tojást. Két villát használva a spagettit gyorsan megforgatjuk a tojásos tejszínkeverékben, és azonnal tálaljuk. Tálaláskor még külön parmezánt is kínálhatunk hozzá.

Spagetti szénégető módra Spagetti szénégető módra Spagetti szénégető módra
A siker titka ennél a receptnél, hogy a tojás ne keményedjen meg túlságosan. Ezért fontos, hogy minden hozzávalót elég melegen tartsunk, gyorsan dolgozzunk, elkerülve, hogy rántotta legyen a tojásból.
Spagetti szénégető módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2769 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Spagetti szénégető módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
szótár