Gyömbéres csirke zöldségsalátával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, szűrő, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, forrázás, hámozás, pácolás, pirítás, sütés, szűrés, zúzás

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db apróra vágott gyömbér
4 db kockára vágott csirkemellfilé
2 evőkanál földimogyoró-olaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
4 szál apróra vágott újhagyma
A salátához:
4 evőkanál thai szójaszósz
1 evőkanál földimogyoró-olaj
1 fej karikára vágott vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
12 dkg félbevágott bébikukorica
12 dkg félbevágott cukorborsóhüvely
1 db hámozott, kimagozott uborka
1 db csíkokra vágott piros húsú paprika
1 evőkanál barna cukor
vagy
1 evőkanál pálmacukor
néhány thai bazsalikom
Elkészítés:

1. A csirkehúst kb. 2,5 cm-es kockákra vágjuk. Az újhagymát, a gyömbért, a fokhagymát, az olajat egy lapos edényben összekeverjük, és beleforgatjuk a csirkét. Lefedjük, és legalább 180 percen át pácoljuk. Utána kivesszük a pácból, és félretesszük.

2. Az olajat felmelegítjük a wokban, és 1-2 percig sütjük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldségeket az uborka kivételével, és 2-3 percig sütjük, amíg félig megpuhulnak. Hozzáadjuk az uborkát, a szójaszósz felét, a cukrot és a bazsalikomot, majd óvatosan összekeverjük.

3 A vékony tojásos tésztát 2-3 percre beáztatjuk (a csomagoláson lévő útmutató szerint), vagy amíg megpuhul, majd alaposan lecsepegtetjük. A maradék szójaszósszal meglocsoljuk, a tányérokra készítjük, és elosztjuk rajta a zöldségsalátát.

4. Ha szükséges, még egy kis olajat öntünk a wokba, és a csirkehúst nagy hőmérsékleten körben megpirítjuk. A csirkekockákat a saláta tetejére tesszük, és forrón tálaljuk.

Hozzászólás beküldése:

Gyömbéres csirke zöldségsalátával
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...