Tésztatáskák currys zöldséggel

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tésztatáskák currys zöldséggel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ teáskanál őrölt római kömény
½ teáskanál currypor
½ teáskanál őrölt kurkuma
25 dkg kockára vágott gyökérzöldség
2 evőkanál olaj
½ teáskanál szemcsés mustár
5 evőkanál zöldségalaplé
1 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
kevés szójatej
A tésztához:
10 dkg margarin
4 evőkanál víz

Elkészítés:

1. Egy keverőtálban ujjbeggyel összemorzsoljuk a lisztet a kis darabokra vágott margarinnal, hogy apró szemcsés morzsalékot kapjunk. A hozzáadott vízzel lágy cipót formálunk. A tésztát frissen tartó fóliába csomagolva 30 percre betesszük a hűtőbe.

2. A töltelékhez egy nagy fazékban a felhevített olajba tesszük a kockákra vágott gumós zöldséget (például burgonya, sárgarépa és patisszon), az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, és időnként megkeverve 2 percig pároljuk. Alaposan belekeverjük az őrölt fűszereket, a mustárt, és folytonosan kevergetve még néhány percig főzzük.

3. Hozzáöntjük a zöldségalaplét, felforraljuk, majd lefedve, de időnként megkeverve nagyjából 20 percig főzzük a zöldségeket, hogy megpuhuljanak, a lé pedig elpárologjon. Hagyjuk kihűlni.

4. A tésztát 4 részre osztjuk, majd mindegyik darabot 15 cm átmérőjű lepénnyé nyújtjuk. A tésztakörök egyik felére halmozzuk a tölteléket.

5. Minden tésztakör szélét megkenjük szójatejjel, majd a köröket félbehajtjuk, és a széleket jól összenyomkodjuk. A félbehajtott lepényeket sütőlemezre helyezzük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Tésztatáskák currys zöldséggel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 561 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Tésztatáskák currys zöldséggel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
bevásárlólista