Csirkés-banános burgonyapogácsa zsályamártással

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkés-banános burgonyapogácsa zsályamártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg lisztes burgonya
1 nagyobb banán
2 evőkanál liszt
1 teáskanál citromlé
1 db apróra vágott vöröshagyma
2 evőkanál apróra vágott zsálya
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
A formázáshoz:
kevés liszt
A mártáshoz:
másfél dl zsírszegény tejszín
másfél dl csirkealaplé
1 evőkanál friss zsálya
A sütéshez:
2 evőkanál étolaj
2 evőkanál vaj

Elkészítés:

1. A kockákra vágott burgonyát egy fazék forrásban lévő vízben 10 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, sima pürévé törjük, majd egy tálban a tört burgonyát összekeverjük a csirkehússal.

2. A banánt pürévé törjük. A burgonyához keverjük az áttört banánt, a lisztet, a citromlét, a vöröshagymát és az aprított zsálya felét. Sózzuk, borsozzuk, majd 8 egyenlő részre osztjuk, és minden adagot enyhén lisztezett kézzel pogácsákká formálunk.

3. A serpenyőben felhevített vajban és olajban a burgonyapogácsákat 12-15 perc alatt megsütjük, közben egyszer megfordítjuk. Miután kiszedtük a pogácsákat, melegen tartjuk őket. A serpenyőbe beleöntjük a tejszínt, az alaplét és a maradék aprított zsályát. Takaréklángon 2-3 percig főzzük.

4. A tányéron elrendezett burgonyapogácsákat friss zsályalevelekkel díszítjük, és a tejszínes zsályamártással tálaljuk.

Amennyiben a burgonyás tészta sütésre túl puhának bizonyulna, adjunk hozzá egy tojást és több lisztet. A mártás így elkészítve híg lesz. Kukoricakeményítővel sűríthetjük.
Csirkés-banános burgonyapogácsa zsályamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 515 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Csirkés-banános burgonyapogácsa zsályamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
recepttár