Indiai burgonyasaláta

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Indiai burgonyasaláta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg kockára vágott, lisztes burgonya
1 db kis méretű, apróra vágott mangó
10 dkg rózsáira bontott brokkoli
4 db szeletelt újhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint
Az öntethez:
2 evőkanál friss, apróra vágott koriander
½ teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál apróra vágott gyömbér
másfél dl natúr joghurt
½ teáskanál őrölt koriander
1 evőkanál konzerv mango-chutney

Elkészítés:

1. A burgonyát nagy fazék forrásban lévő vízben 10 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, és keverőtálba tesszük.

2. Közben egy másik fazékban 2 percig előfőzzük a brokkolirózsákat. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük, és a burgonyához öntjük.

3. Miután a burgonya és a brokkoli kihűlt, hozzáadjuk az apró kockákra vágott mangót és a szeletelt újhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.

4. Kis tálban elvegyítjük a mango-chutney-t és az öntet hozzávalóit, és az öntetet rákanalazzuk a burgonyás keverékre. Jól beleforgatjuk, óvatosan, hogy a burgonya és a brokkoli ne törjön össze.

5. A salátát azonnal tálalhatjuk a kis, fűszerezett poppadomokkal.

Indiai burgonyasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 616 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Indiai burgonyasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
hírlevél