Sült angolna

Anguilla fritta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető drága
Sült angolna
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db 25 dkg-os, konyhakész angolna
igény szerint liszt
A páchoz:
ízlés szerint citromlé
igény szerint olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Az angolnákat gondosan megtisztítjuk a nyálkától, megmossuk.

2. A fejet, farkat és a hátgerincet eltávolítjuk. Kb. ötcentis darabokra vágjuk Porcelán- vagy üvegtálba tesszük.

3. A pác hozzávalóit elkeverjük, a halra öntjük, letakarjuk, és legalább 120 percen át pácolódni hagyjuk.

4. Lecsepegtetjük a pácot, az angolnadarabokat lisztbe forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük. 5. Kivesszük a serpenyőből, konyhai papírtörlővel leszárítjuk.

Pirított vagy grillezett polentaszeletekkel tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Fehér polenta

Fehér polenta
40 dkg fehér kukoricaliszt
20 dl víz
2 evőkanál durva szemcséjű tengeri só

Ha megfőtt a polenta, terítsük szét kb. 5 cm vastag rétegben. Nedves ruhával borítsuk le és hagyjuk hűlni. Vágjuk kb. 1 cm vastag szeletekre, majd forró grillserpenyőben süssük meg. A szeleteket olajban is kisüthetjük. Hidegen vagy melegen tálaljuk.

Sült angolna
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4104 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Sült angolna
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
hírlevél