Grillezett angolna

Anguilla ai ferri

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Grillezett angolna
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db konyhakész angolna
1 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld
4 szelet polenta
A páchoz:
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
igény szerint olívaolaj
igény szerint ecet

Elkészítés:

1. Az angolnát alaposan megtisztítjuk a nyálkától, megmossuk. A fejet, a farkat és a hátgerincet eltávolítjuk.

2. A törzsét kb. nyolccentis darabokra vágjuk, középen szétnyitjuk, és olyan laposra szétnyomjuk, amennyire lehetséges.

3. A páchoz az olívaolajat az ecettel, sóval, borssal elkeverjük, a halra öntjük, letakarjuk, néhány órán át állni hagyjuk.

4. A haldarabokat kivesszük a pácból, bőrös oldalukkal lefelé forró grillrácsra rakjuk, a babérleveleket szétosztjuk rajtuk, kb. 15 percig grillezzük.

5. Majd megfordítjuk, és további 10 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel.

Grillezett polentaszeletekkel tálaljuk.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Fehér polenta

Fehér polenta
40 dkg fehér kukoricaliszt
20 dl víz
2 evőkanál durva szemcséjű tengeri só

Ha megfőtt a polenta, terítsük szét kb. 5 cm vastag rétegben. Nedves ruhával borítsuk le és hagyjuk hűlni. Vágjuk kb. 1 cm vastag szeletekre, majd forró grillserpenyőben süssük meg. A szeleteket olajban is kisüthetjük. Hidegen vagy melegen tálaljuk.

Grillezett angolna
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 800 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Grillezett angolna
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
recepttár