Édesburgonyás halleves

| Édesburgonyás halleves receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Édesburgonyás halleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg kockára vágott édesburgonya
25 dkg lebőrözött tőkehalfilé
1 evőkanál étolaj
1 db apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 szál szeletelt szárzeller
1 db karikára vágott sárgarépa
15 dkg reszelt fejes káposzta
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A pácléhez:
1 db kimagozott, vékonyra szeletelt piros chilipaprika
4 szál karikára vágott újhagyma
1 csipet reszelt szerecsendió
4 evőkanál citromlé

Elkészítés:

1. A citromlét a chilivel és a szerecsendióval elkeverjük egy üvegtálban, majd a feldarabolt, leöblített és gondosan szárazra törölt halat alaposan megforgatjuk a páclében. Az edényt lefedjük frissen tartó fóliával, és 30 percre betesszük a hűtőbe.

2. Egy nagy fazékban, a közepes lángon felforrósított olajban a vöröshagymát és az újhagymát gyakran kevergetve üvegesre pirítjuk, majd a fokhagymát is hozzáadva még 2 percig kevergetjük.

3. Hozzákeverjük az édesburgonyát, felöntjük a zöldségalaplével, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A levest felforraljuk, majd lefedve, takaréklángon 10 percig főzzük. Beletesszük a sárgarépát, a káposztát és a szárzellert, ismét ízesítjük, majd további 8-10 percig főzzük.

4. Hagyjuk a levest kissé kihűlni, majd összeturmixoljuk - esetleg több adagban. Visszaöntjük a fazékba, hozzáadjuk a halat és a páclét, lassan felforraljuk, majd takaréklángon 10 percig főzzük. A levest tányérokba merjük, és ropogós héjú kenyérrel tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Édesburgonyás halleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 645 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Édesburgonyás halleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
szótár