Libamájszeletek roston, sült almával

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Libamájszeletek roston, sült almával
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
192 dkg libamáj
120 dkg jonatán alma
30 dkg vaj
2 és ⅓ dl tokaji szamorodni bor
csomó petrezselyemzöld
ízlés szerint
igény szerint liszt

Elkészítés:

1. A libamájat megtisztítjuk, az epe körüli zöld részt eltávolítjuk, hideg vízben jól megmossuk, tiszta ruhával leszárítjuk, majd egyforma szeleteket, illetve érmeket vágunk belőle.

2. A libamájakat nem klopfoljuk, hanem a kés lapjával egyenletesre formázzuk. Sózzuk, mindkét oldalát lisztbe mártjuk.

3. Rozsdamentes serpenyőben vajat hevítünk, majd a libamáj mindkét oldalát szép pirosra sütjük, vigyázva, hogy a libamáj szét ne menjen (ezért nagy óvatosságot igényel a sütése). 4. A kész libamájat a zsiradékból kivesszük, a visszamaradt zsiradékban a magházától eltávolított almaszeleteket megsütjük.

5. Az almaszeleteket a zsiradékból kivéve a zsírt felengedjük tokaji szamorodnival, ízesítjük finomra vágott petrezselyemzölddel, majd jól beforraljuk. Tálalásig félretesszük.

6. A következőképpen tálaljuk:

Előmelegített tűzálló edényre helyezzük a roston sült libamájszeleteket, mindegyik tetejére teszünk egy darab roston sült almát, és meglocsoljuk a félretett tokaji boros zsűvel. Köretnek szalmaburgonyát, rizibizit vagy burgonyapürét adunk.

(Lukács István mesterszakács receptje)

Testes vörösbort kínáljunk hozzá.
Igen testes édes, nemesrothadás nélküli, magas savtartalmú fehérbor illik hozzá.
Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Libamájszeletek roston, sült almával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 14186 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
104 híres magyar recept
104 híres magyar recept
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1985)

Bizonyára mindenki talál kedvére valót az előételek, a levesek, a sültek, a halak, az egytál ételek, a köretek, a tészták, az édességek között. Igaz ugyan, hogy vannak olyanok is, amelyek alapanyaga (fogas, pisztráng, libamáj)... bővebben...
Libamájszeletek roston, sült almával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
104 híres magyar recept
104 híres magyar recept
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1985)

Bizonyára mindenki talál kedvére valót az előételek, a levesek, a sültek, a halak, az egytál ételek, a köretek, a tészták, az édességek között. Igaz ugyan, hogy vannak olyanok is, amelyek alapanyaga (fogas, pisztráng, libamáj)... bővebben...
bevásárlólista