Tejfölös krumplileves

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, kés, keverőtál, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, habarás, hámozás, sütés

Adag: 4-5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg burgonya
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
2 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint bors
ízlés szerint
Elkészítés:

A meghámozott és felkockázott krumplit öntsük fel annyi sós vízzel, amennyi bőven ellepi. A babérlevéllel együtt főzzük puhára, majd habarjuk be. Ehhez a tejfölt és a lisztet keverjük el csomómentesre, adjunk hozzá egy kevés levest (természetesen a krumpli nélkül), ezzel is keverjük el, majd a többi levessel is. Forraljuk fel. A felkarikázott kolbászt süssük meg egy kicsit egy serpenyőben, keverjük zsírjával együtt a leveshez, ahogy az ecetet is.

A palóc konyha jellegzetességeit vonultatja fel ez a leves. A savanykás ízvilágot és a habarással történő sűrítést. Ez utóbbi, bár az egész Palócföldön megjelenik, de különösen a barkóknál általános. Ezért is szokták tréfásan mondani, hogy a barkók jelképe a habarófa. (A palócok egyik ágához tartozó barkók Ózd környékén, a Rima folyó, Hangony- és Hódos-patak mentén fekvő települések lakói.)
Hozzászólás beküldése:

Tejfölös krumplileves
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Palócprovence
gasztroblog

bővebben...