Rántott zeller

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető olcsó
Eszközök: fazék, habverő, keverőtál, séfkés, szűrőlapát, tűzhely, vastagfalú lábas, zöldséghámozó
Eljárások: abálás, darabolás, szeletelés, hámozás, panírozás zsemlemorzsával, sütés bő zsiradékban

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb zellergumó
Abáláshoz:
5 dkg
½ db citrom
Panírozáshoz:
2 db tojás
10 dkg liszt
10 dkg zsemlemorzsa
Sütéshez:
5 dl olaj
Elkészítés:

A zellert meghámozzuk és egy cm vastag karikákra vágjuk.

Erősen sós, borsos, citromos vízben félpuhára abáljuk, majd a főzővízében hagyjuk kihűlni.

A panírozás előtt itatóssal leszárítjuk, a szokásos módon panírozzuk és forró olajban aranybarnára sütjük. Sült burgonyával és spenót-vagy mángoldfőzelékkel tálalva, könnyű ebéd vagy vacsora.

Spenót- vagy mángoldfőzelék

Spenót- vagy mángoldfőzelék
100 dkg spenót vagy
100 dkg mángold
1 késhegynyi szódabikarbóna
2 gerezd fokhagyma
5 dl tej
1 db szikkadt zsemle
1 evőkanál olajos rántás
ízlés szerint bors
ízlés szerint

A jól megmosott, leszárazott spenótot vagy mángoldot sós, szódabikarbónás vízben megfőzzük, majd jól lecsurgatjuk. A zsemlét a tejben megáztatjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, majd a spenótot a rántással, a sóval és a borssal összeturmixoljuk. Ha szükséges, kevés vizet is adhatunk hozzá. Takarékon, lehetőleg teflonedényben, letakarva, időnként megkeverve felforraljuk. Bundás zsemlével vagy tükörtojással könnyű, finom ebéd egész évben.

Hozzászólás beküldése:

Rántott zeller
Rántott zeller
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző
gasztroABC