Citromleves dalmát módra

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db citrom
3 db tojás
10 dl víz
ízlés szerint
ízlés szerint egész fahéj

Elkészítés:

A citrom levét és reszelt héját a fahéjjal, sóval fűszerezett vízben felfőzzük. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, majd az egészet a levesbe öntjük. Kevergetve felforraljuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és evőkanállal galuskákat szaggatunk a levesbe.

Vajban pirított zsemlecsíkokat vagy kiflikarikákat adjunk hozzá.
Citromleves dalmát módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 903 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kelet-európai szakácskönyv
Kelet-európai szakácskönyv
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1983)

Az egyes népek táplálkozási szokásai mindig összefüggtek életkörülményeikkel, országuk földrajzi és gazdasági viszonyaival. Speciális nemzeti ételeikből mutatunk néhányat, és mert az emberek az evésen-iváson kívül olvasni... bővebben...
Kép nélkül
Citromleves dalmát módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kelet-európai szakácskönyv
Kelet-európai szakácskönyv
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1983)

Az egyes népek táplálkozási szokásai mindig összefüggtek életkörülményeikkel, országuk földrajzi és gazdasági viszonyaival. Speciális nemzeti ételeikből mutatunk néhányat, és mert az emberek az evésen-iváson kívül olvasni... bővebben...
most van szezonja